De PIN-collectiebox aan- en uitzetten

Om de PIN Collectiebox te gebruiken, moet je deze eerst inschakelen. Zodra de collectiebox volledig is opgestart en de WhyDonate-app opent, kun je beginnen met het verzamelen van donaties. Zorg ervoor dat de PIN-collectiebox is verbonden met je inzamelingsactie. Lees hier hoe je dat doet.

De PIN Collectiebox bestaat uit een scherm, een betaalterminal en een batterij, en kan als volgt aan- en uitgezet worden:

Scherm

Er zijn twee knoppen aan de rechterkant van het scherm. Druk op de onderste knop totdat het scherm oplicht. Het uitschakelen gebeurt op dezelfde manier - druk op de knop totdat je een pop-upscherm ziet. Klik op 'Uitzetten'.

Je kunt het scherm ook in stand-by zetten door dezelfde knop eenmaal kort in te drukken. Het scherm gaat dan uit, maar de app blijft draaien. Om het scherm weer aan te zetten, druk je nogmaals kort op dezelfde knop. Op deze manier verleng je de batterijduur van de collectiebox.

Betaalterminal

De betaalterminal bevindt zich aan de bovenkant van de PIN Collectiebox. Je kunt deze bereiken door de bovenste deksel te openen. De aan- en uitknop bevindt zich aan de rechterkant van de betaalterminal. Houd de knop lang ingedrukt totdat de betaalterminal aan- of uitgaat. De betaalterminal kan ook automatisch inschakelen als een donatiebedrag op het scherm wordt geselecteerd. Dit kan enkele seconden duren. Als de betaalterminal niet is aangesloten op stroom, gaat deze automatisch in slaapstand om energie te besparen.

Batterij

Zowel het scherm als de betaalterminal hebben hun eigen batterij; daarnaast is er een extra batterij geplaatst in het handvat van de Collectiebox om de batterijduur te verlengen. Je zet deze batterij aan door de knop onderaan het handvat in te drukken totdat de blauwe lampjes aangaan. Zodra je de batterij aanzet, laadt deze het scherm en de betaalterminal op.