Bankkonto & Identitetsverifiering hos Stripe

Varför behöver jag registrera mig hos Stripe?

Stripe hanterar inkommande betalningar (donationer) och betalar ut dem till dig. För att ta emot donationerna behöver du verifiera viss information. Detta gör du från ditt WhyDonate-konto.

Stripe övervakas och är licensierat för att erbjuda betaltjänster. Enligt lagstiftning har de en skyldighet att registrera och verifiera mottagarna av medel. Utan framgångsrik verifiering får Stripe inte göra utbetalningar.

Vad krävs för denna verifiering?

För att verifiera ditt konto kan följande information begäras:

Privatkonto
- För- och efternamn.
- IBAN för det konto du vill ha betalningen till.

Företagskonto
- Organisationsnummer för organisationen som agerar mottagare av medlen.
- IBAN för organisationens företagskonto.

Ytterligare information kan begäras om det totala insamlade beloppet överstiger 1500 euro:
- En kopia av ditt ID eller bekräftelse av din identitet.
- Ett ifyllt UBO-uttalande från organisationen.
- ID-bevis eller online-identifiering av den juridiska representanten.

Hur lång tid tar det att verifiera min information?

Efter att du skickat in all nödvändig information brukar Stripe verifiera kunder inom några timmar. Under denna tid kan donationer redan göras. Dock kan utbetalning av dessa donationer ske först efter att den inskickade informationen har godkänts. Om någon information saknas kommer du att kontaktas via e-post.