PIN Collectebus aan- en uitzetten

Om de PIN Collectebus te kunnen gebruik dien je deze eerst aan te zetten. Zodra de collectebus volledig is opgestart en de Whydonate app is geopend, kun je beginnen met collecteren. Zorg er wel voor dat de collectebus op jouw doel is ingesteld, lees hier hoe je dat doet.

De PIN Collectebus bestaat uit een scherm, betaalterminal en accu en kunnen als volgt worden aan- en uitgezet:

Scherm

Aan de rechterkant van het scherm zitten twee knoppen. Druk de onderste knop enkele seconden in, totdat het scherm aangaat. Het uitzetten gaat op dezelfde manier, druk de knop lang in totdat je een scherm ziet verschijnen. Klik op 'Uitschakelen'.

Je kunt het scherm ook op stand-by zetten, door 1 keer kort op dezelfde knop te drukken. Het scherm gaat dan uit, maar de app draait dan gewoon nog. Om het scherm weer aan te zetten, druk je nogmaals kort op dezelfde knop. Je verlengt hiermee de gebruiksduur van de collectebus.

Betaalterminal

De betaalterminal zit aan de bovenkant van de PIN Collectebus. Je kunt deze bereiken door het bovenste klepje te openen. Aan de rechterkant van de betaalterminal zit het aan- en uitknopje. Druk de knop lang in totdat de betaalterminal aan of uit gaat. De betaalterminal kan ook vanzelf aangaan indien er een donatiebedrag wordt geselecteerd op het scherm. Dit kan wel enkele seconden duren. Indien de betaalterminal niet is aangesloten op stroom, gaat deze vanzelf op een slaapstand om energie te besparen.

Accu

Zowel het scherm als de betaalterminal hebben een eigen accu, daarnaast is er een extra accu in het handvat van de Collectebus geplaatst om de gebruiksduur te verlengen. Je zet deze accu aan door op het knopje onderaan het handvat te drukken totdat de blauwe lampjes aangaan. Zodra je de accu aanzet laadt deze het scherm en de betaalterminal op.

Bijgewerkt op: 31/03/2020