Artikelen over: Doneerknop plugin

Hoe stel je de WordPress donatie plugin in?

1. Installeer de Wordpress plugin

Zoek de "WP-Whydonate" plugin in het menu "Nieuwe plugin" en klik op "Installeer nu".
Activeer de plugin via het menu 'Plugins' in WordPress.
De plugin zal zichtbaar zijn in het linkermenu van WordPress.

2. Verbind met je WhyDonate-account

Om te beginnen, klik op WhyDonate in het linkermenu.
Klik nu op mijn account om je WhyDonate-account in te stellen.

Voor WhyDonate-leden: Open je WhyDonate-profiel en klik op het menu API Key. Genereer een nieuwe API Key en kopieer-plak deze onderaan deze pagina.
Nadat je je account hebt ingesteld, zullen je inzamelingsacties van het WhyDonate-platform toegankelijk zijn op deze plugin.

Nog geen WhyDonate-account: Registreer gratis bij WhyDonate. Open je WhyDonate-profiel en klik op het menu API Key. Genereer een nieuwe API Key en kopieer-plak deze onderaan deze pagina.

3. Een widget maken?

Elke widget heeft een stijl en een inzamelingsactie eraan gekoppeld. Met de WhyDonate donatieknop-plugin kun je meerdere widgets creëren voor verschillende inzamelingsacties of met verschillende stijlen.
Klik in het linkermenu op WhyDonate > Maak Widget
Maak een nieuwe widget en selecteer de inzamelingsactie waaraan je deze wilt koppelen. Als er geen inzamelingsacties in de Lijst met Inzamelingsacties staan, creëer er dan een door te klikken op 'Nieuwe inzamelingsactie maken'.
Kies de standaardstijl of klik op 'maak een aangepaste stijl' om een unieke stijl te creëren die past bij de branding van je website.

Opmerking: Je kunt ook inzamelingsacties creëren op onze website. Inzamelingsacties die via de website worden gemaakt, krijgen meer zichtbaarheid, waardoor je kansen om donaties te ontvangen toenemen.

4. Voeg de widget toe aan uw WordPress-website

Om een donatieknop aan je website toe te voegen, plaats je de shortcode op de gewenste pagina of post. De shortcode ID van elke widget is te vinden in het menu Whydonate > Widgets. Een shortcode ziet er zo uit: